Werkwijze

Ik ben Olga van Oeffelen, professioneel celliste en heb al meer dan twintig jaar ervaring in het lesgeven. Ik doe dit met heel veel plezier.

Op welke leeftijd je ook begint, het plezier staat altijd voorop in mijn lessen. Wel verwacht ik van mijn leerlingen, dat ze regelmatig thuis oefenen. Want alleen door regelmatig de cello te bespelen, voel je je sneller thuis op het instrument en dat geeft weer meer speelplezier. Als je twintig minuten tot een half uur oefent per dag, kun je er zeker van zijn dat je vooruitgang boekt. Bij kinderen is het daarom wenselijk als je als ouder je kind daarin begeleidt, zodat het tot enige regelmaat komt.

Bij aanvang zijn de lessen wekelijks. Zo blijft de continuïteit gewaarborgd. Vooral de techniek van het cellospelen krijgt in het begin veel aandacht. Afhankelijk van het tempo waarin je vooruitgaat, kun je er na een aantal weken of maanden voor kiezen om eens in de twee weken les te nemen. Bij kinderen is het wel nodig om wekelijks les te blijven houden, zodat er structuur blijft bestaan en de verhouding oefenen en les krijgen in balans blijft. Natuurlijk kun je als volwassene ook wekelijks op celloles blijven komen.

De lesduur kan varieren van een half uur tot een uur per week. Tijdens de lessen besteed ik veel aandacht aan de cellotechniek, maar ook het speelplezier vind ik erg belangrijk. Er wordt dus ook veel samengespeeld. De methodes, etudes en overige muziek die ik gebruik, bevatten veel celloduo’s, waarin de docent de leerling begeleid op de cello. Ook werk ik samen met collega-musici, zodat het eventueel ook mogelijk is om in ensembles te spelen met bv. dwarsfluit en/of viool.

Je kunt elk moment beginnen met het nemen van lessen. Neem daarvoor contact op via het contactformulier op deze website. Dan neem ik zo spoedig mogelijk contact met u op.

Geniet van onderstaand 2 stukken cellomuziek. De componist heet Caix d'Hervelois (ca. 1670 - ca. 1760) en het zijn de Plaînte en Neapolitaine uit de Suite pour trois violoncelles. Het komt van de cd van de Amsterdam Chamber Group.